Exekuce, insolvence a další témata probereme na školení

20.03.2024 | , Internet Info
Komerční sdělení


Na dvoudenním online školení se dále zaměříme na srážky ze mzdy, oddlužení, řádnou dovolenou a její čerpání a další témata. 

Naše dvoudenní školení pro pokročilejší mzdové účetní, které pořádáme každý rok bude opět plné aktuálních témat. Je ideálním zdrojem informací pro pokročilejší mzdové účetní, které již účtují, ale potřebují doplnit další znalosti. Proběhne 15. a 16. dubna, vždy od 9 do 13 hodin. Přihlášku můžete jednoduše vyplnit zde. 

OKRUHY ONLINE ŠKOLENÍ

První den – exekuce a jiné srážky ze mzdy

  • výkony rozhodnutí, dohody o srážkách ze mzdy, povinnosti zaměstnavatele, odpovědnost mzdových účetních, nezabavitelné částky, výpočet srážek, určení jejich pořadí, vyživované osoby 
  • přechod k novému zaměstnavateli, více plátců mzdy současně, nemoc zaměstnance 
  • srážky na stravné při exekuci a insolvenci, daňový bonus a roční zúčtování, sledování insolvenčního rejstříku, postup při insolvenci po novele insolvenčního zákona – zahájení, průběh, oddlužení, způsoby oddlužení, povinnosti zaměstnavatele, když k oddlužení nedojde atd. 
  • vzorové příklady srážek ze mzdy – souběh přednostní a nepřednostní pohledávky dle pořadí, výživné, poměrné uspokojení pohledávek, odstupné apod.

Druhý den – řádná dovolená od roku 2021, její aplikace v praxi a dovolená u dohod od roku 2024

 

  • základní výměra dovolené, prodloužená dovolená, dovolená za kalendářní rok a její poměrná část, stanovení nároku na dovolenou, týdenní pracovní doba, výkon práce pro účely řádné dovolené, limitované překážky v práci atd. 
  • dodatková dovolená 
  • čerpání řádné dovolené, převod dovolené do dalšího roku, zůstatky dovolené, proplacení dovolené, krácení dovolené, přečerpání řádné dovolené atd. 
  • dovolená čerpaná bezprostředně po mateřské dovolené 
  • dovolená čerpaná u dohod konaných mimo pracovní poměr po novele zákoníku práce v příkladech
  • Přihlášku na školení můžete vyplnit zde

Lektorka PhDr. Dagmar Kučerová

Lektorskou činností se zabývá od roku 2009. Zaměřuje se na oblast mzdového účetnictví a personalistiky, včetně legislativních novinek a aktuálních právních výkladů z dané oblasti. Středoškolské ekonomické vzdělání a několikaletou účetní praxi doplnila studiem pedagogiky na filosofické fakultě se specializací v oboru vzdělávání dospělých. Je držitelkou certifikátu Bilanční účetní, členkou Komory certifikovaných účetních. Několik let přednášela na UTB Zlín na fakultě managementu a ekonomiky, Ústav financí a účetnictví. Působí také jako redaktorka serveru Podnikatel.cz, kde publikuje články převážně z oblasti pracovněprávní a daňové problematiky.

Jak bude školení probíhat

Školení je online, proběhne přes aplikaci ZOOM. Připojení je velmi jednoduché, dva dny před školením vám zašleme návod na připojení a v den školení od nás dostanete přístupové údaje. Pokud byste měli s připojením jakýkoliv problém, samozřejmě vám jej pomůžeme vyřešit. Veškeré informace o školení jsou k dispozici na webu

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení