EASTLOG 2008 – logistický kongres úspěšně zrealizován!

07.05.2008 | , Atoz Event
Konference


Jedenáctý ročník regionálního kongresu logistiky a dopravy EASTLOG 2008, který se uskutečnil ve dnech 9. až 11. dubna 2008 v TOP Hotelu Praha zaznamenal rekordní účast 1150 logistických odborníků.

Tato významná událost na poli logistiky a dopravy ve střední Evropě připravila bohatý program s  řadou novinek. Celkem 11 programových částí kongresu přineslo jak nejnovější informace k logistickému trhu a trendům, tak příležitosti pro setkání a networking s logistickými profesionály. Business Arena, Konference, Regionální dny, Setkání dopravy, Logistics HR Forum, Firemní semináře, Logistický Business Mixer, Návštěva logistických center, Moderní IT systémy v logistice a RFID-EPC kulatý stůl – to vše byl kongres EASTLOG 2008. 

"Letošní EASTLOG byl pro nás velmi klíčový,“ zhodnotila manažerka kongresu Irena Seibertová, Group Logistics Projects Manager společnosti ATOZ EVENT. „Projekt prošel zásadní změnou podoby z lokálního fóra na regionální kongres logistiky a dopravy, zažil mnoho inovací a vyzkoušel nejrůznější pilotní nástroje a komunikaci. Rozšíření za hranice naší země, naplnění pojmu ,kongres’ v realitě a zatraktivnění programu pro návštěvníky – to byla hlavní motta Eastlogu 2008. Ohlasy účastníků jsou pozitivní, proto věříme, že se nám podařilo nastolit novou etapu projektu."

BUSINESS ARENA A JEJÍ PROGRAM
Nová myšlenka centrálního místa kongresu EASTLOG – koncept Business Areny byla účastníky přijata velmi kladně. Prezentovalo se zde 50 významných hráčů na poli logistických služeb, produktů a technologií, probíhal interaktivní program se soutěžemi, připraven byl jak široký odborný, tak i společenský program – to vše mělo za následek, že se Business Arena stala skutečným místem pro obchod mezi firmami poskytujícími a využívajícími logistické služby na středoevropském trhu. Regionální rozšíření kongresu se promítlo především v programu Regionálních dní, na kterém spolupracovali významné asociace, média a pražské ambasády ze zemí Maďarska, Polska, Rumunska a Slovenska. V programu regionálních dní se představila řada významných osobností (např. Martin Varačka z Colliers International nebo Alfonz Antoni z Evropské Logistické Asociace ELA), kteří pohovořili na aktuální témata trhu logistiky ve svých zemích. Dalším doprovodným programem Business Areny byly Firemní semináře, které ukázaly nejnovější informace k projektům a plánům konkrétních firem podnikajících v logistice. Kongres EASTLOG využily pro svoje vlastní korporátní akce dvě společnosti – GS1 Czech Republic a Barco. GS1 Czech Republic uspořádala kulatý stůl na téma RFID-EPC a Barco připravilo celodenní workshop na téma Moderních IT systémů v logistice.

„Eastlog 2008 zůstal tím, čím byl, a zároveň se mění. Zůstal místem pro získávání důležitých informací, sdílení novinek a trendů, navazování kontaktů, napomáhá rozvoji logistiky v ČR. Zároveň se ovšem posunul novým směrem, a podle mého mínění to byl krok tím správným směrem. Všechny tyto důvody nás vedou k účasti na EASTLOGU – chceme být součástí tohoto procesu.“ uvedl k novému konceptu kongresu EASTLOG Jan Klesňák, ředitel marketingu z BT Česká republika, která je pravidelně zlatým partnerem kongresu EASTLOG.

 

Závěrečná tisková zpráva
30. dubna 2008

EASTLOG 2008 – logistický kongres úspěšně zrealizován!

KONFERENCE JAKO PŘEHLED TRENDŮ A PROJEKTŮ
Kongres EASTLOG dále připravil jako již tradičně dvoudenní program konferencí, které byly rozděleny na trendové a praktické oborově zaměřené sekce (retail a automotive). Konference EASTLOG se věnovaly jak projektům českého trhu, tak se v nich odrazil nový rámec regionální akce přednesem projektů a strategií v dalších zemích střední Evropy. Konference EASTLOG přinesly celkově 16 prezentací, panelových diskusí a případových studií a přivítali na 35 významných mluvčích domácího a zahraničního trhu. Ke klíčovým řečníkům patřil např. Armin F. Schwolgin z Lörrach - Dual University, Ferdinand Hlobil z Cushman & Wakefield, Vladimír Badic z Unilever Corporate Audit – Europe, Gergely Gesce z Ministerstva hospodářství a dopravy Maďarské republiky, Tomáš Holomoucký ze SCHENKER, Martin Kiaba ze GEFCO Slovakia nebo Mark O´Bornick z Analytiqa,). Mezi tématy konferencí zazněly např. Průmyslový trh s nemovitostmi, Logistika & ekologie, Strategie a expanze na trhy stř. a vých. Evropy, Akvizice a fúze v logistice, Kdy a jak automatizovat logistické procesy, Moderní přepravní obaly, Možnosti železnice v Evropě, Elektronické dodací listy a příjemky, specifika logistiky textilního zboží, Outsourcing logistiky na Balkáně v Unilever nebo případová studie PSA Trnava.

LOGISTICS HR FORUM
Logistics HR Forum pokračovalo v rámci EASTLOG svým druhým vydáním a nabídlo opět prostor pro diskusi o lidských zdrojích v logistice. Tři programové části (diskusní fórum pro HR a liniové manažery, semináře pro studenty SŠ a VŠ / VOŠ a Trh pracovních příležitostí) přivítaly celkově na 260 studentů SŠ, VŠ a VOŠ, 45 HR manažerů a 25 vystavujících společností nabízejících služby a produkty v logistice. Diskusní fórum se věnovalo problematice řízení a rozvoje lidských zdrojů, v programu vystoupila např. Yvonna Charouzdová, specialistka v oblasti rozvoje a vzdělávání pracovníků nebo Jarmila Valešková ze společnosti HR logistic support. Semináře pro studenty projednávaly především typologii uchazečů, rady a praktická doporučení jak se uplatnit na trhu práce a seznámily i s konkrétními studentskými programy. Trh pracovních příležitostí umožnil setkání studentů se svými potenciální zaměstnavateli a rovněž otevřel cesty spolupráce mezi školami a logistickou praxí.
Partnery a odbornými garanty Logistics HR Fora se staly společnosti HR logistic support a GEFCO Česká republika.

LOGISTICKÝ BUSINESS MIXER, NÁVŠTĚVA LOGISTICKÝCH CENTER
Logistický Business Mixer uzavíral první den kongresu a přivítaly ho prostory Mercedes Fora Praha. Tato VIP společenská akce je již tradičně ekvivalentem pro networking s logistickými profesionály z celé střední Evropy. Tentokrát se v neformální atmosféře večera plného zábavy, dobré nálady, her a soutěží sešlo rekordních 350 účastníků. Generálním partnerem byla společnost Pinnacle Central & Eastern Europe.
Návštěva logistických center nabídla v letošním roce pět provozů (např. Evropské distribuční centrum Bridgestone / Fiege v Boru, DC Ahold Czech Republic v Klecanech nebo Sklad hotových výrobků Philips Morris v Kutné Hoře) a byla tak nepraktičtější programovou částí celého kongresu EASTLOG 2008.

 

Závěrečná tisková zpráva
30. dubna 2008

EASTLOG 2008 – logistický kongres úspěšně zrealizován!

SETKÁNÍ DOPRAVY
Setkání dopravy bylo specializovaným programovým blokem zaměřeným na oblast silniční a železniční dopravy, na jehož přípravě se aktivně podílelo sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA a Svaz spedice a logistiky ČR. Setkání dopravy otevřelo aktuální témata dopravního trhu a přineslo jedinečnou příležitost pro setkání a diskusi dodavatelů dopravních služeb se svými klienty. Dopolední program zaměřený na silniční dopravu přinesl témata Legislativy ve vztahu k dopravě, Ekonomiky v dopravě a problematiky řidičů. Odpolední program otevřel problematiku železniční a kombinované dopravy. Zazněly zde dvě panelové diskuse: Převod zboží ze silnice na železnici a Logistická centra v ČR v návaznosti na dopravu v České republice.

Martin Špryňar, generální tajemník ČESMAD BOHEMIA k Setkání dopravy uvedl:
„Potěšilo nás, že o setkání dopravy byl i při jeho premiéře opravdový zájem. Tématika nedostatku řidičů, české legislativy i analýzy nákladů v silniční dopravě přilákala dokonce více posluchačů, než byla kapacita sálu. Samozřejmě jsme zde tyto problémy nevyřešili, ale jejich otevření, medializace a diskuze okolo nich by ke zlepšení situace měly přispět.“

Kongres EASTLOG se těšil významné podpoře partnerů z řad poskytovatelů logistických služeb a produktů. Zlatými partnery byly společnosti BT Česká republika a ProLogis, stříbrnými partnery společnosti CCV, CN WorldWide, Cushman & Wakefield, ČESMAD BOHEMIA, ČD Cargo, DHS, GS1 Czech Republic, Mecalux Česká republika, SEGRO, Schoeller Arca Systems a TNT Express. Kongres dále podpořilo 26 bronzových partnerů.


EASTLOG 2008 v číslech:

- 1150 kongresových účastníků
- 305 účastníků Logistics HR Fora
- 160 SŠ  studentů
- 100 VOŠ a VŠ studentů                             
- 45 manažerů diskusního fóra                   
- 350 účastníků Logistického Business Mixeru                
- 210 kongresových delegátů                                  
- 550 účastníků Business Areny  
- 160 účastníků Setkání dopravy                                      
- 35 mluvčích konference                                          
- 11 programových bloků kongresu EASTLOG
- 5 navštívených logistických center


Pro bližší informace prosím kontaktujte:

ATOZ EVENT, s. r. o.
Irena Seibertová, Events Manager
Mobil: +420 605 296 742
irena.seibertova@atoz.cz
www.eastlog.biz

 

Závěrečná tisková zpráva
30. dubna 2008

EASTLOG 2008 – logistický kongres úspěšně zrealizován!

O společnosti ATOZ EVENT:
           
ATOZ EVENT, s. r. o. patří na českém trhu k předním společnostem působícím v oblasti logistiky, retailu a obchodu. Specializuje se na organizování odborných konferencí, workshopů a společenských akcí. Mezi vlastní dlouhodobé projekty patří například fóra LOG-IN a EASTLOG, golfový turnaj pro logistické specialisty s názvem golfLOG, Retail Business Mixer (VIP společenské setkání odborníků z maloobchodu), Logistický Business Mixer (VIP společenské setkání logistických odborníků) nebo obchodní konference SALES STORM. Firma je součástí skupiny Atoz Group, do které patří také vydavatelství Atoz Publishing publikující odborné časopisy Zboží & Prodej, Horeka, RetailBiz, Spiritor, Sales Power a Systémy Logistiky. Atoz Group působí na českém trhu od roku 1993, v roce 2006 vstoupil i na slovenský trh. Více informací naleznete na www.atoz.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Konference