V současné chvíli je zaregistrováno již téměř 200 účastníků. Přesun konference do Brna zjevně posiluje zájem o účast na tomto výročním setkání ze strany podnikatelů v horeca oborech z mimopražských, zejména moravských regionů. Tím se naplňuje jeden z důležitých koncepčních záměrů summitu, a sice poukázat na to, že potenciál rozvoje cestovního ruchu v ČR není vázán jen na Prahu.
Je potěšitelné, že mezi zájemci o účast se významně posiluje zastoupení pracovníků z oblasti regionální a místní samosprávy – například zástupců odborů krajských a městských úřadů a specializovaných regionálních rozvojových společností, kteří vidí v konferenci příležitost k otevřenému dialogu s podnikateli v hotelnictví a gastronomii o možnostech, jak posílit růst odvětví cestovního ruchu v jednotlivých regionech.
Těžištěm programu prvního konferenčního dne však zůstává především představení trendů ve stravování a hotelnictví v Evropě, jehož se například zhostí Josef Meringer, vice-president společnosti Food Service Consultants International. Mimořádným zpestřením, které se podařilo potvrdit až v těchto dnech, bude i vystoupení Tobiase Jäkela, který uvede v Německu velmi úspěšný gastronomický koncept Mosch Mosch. Navazující odpolední blok pak bude věnován sedmi případovým studiím z konkrétních hotelových a restauračních provozů z České republiky a vyvrcholením dne bude společenský večer s bohatým doprovodným programem, který mj. nabídne nečekané kombinace jihomoravské a brazilské kultury.
Organizátoři pevně doufají, že přes bohatou náplň programové a společenské části prvního konferenčního dne zbude účastníků ještě dostatek energie i do diskusí na workshopech v rámci druhého dne Hospitality & Tourism Summit.
Více informací a on-line registrace: www.horeca21.cz/summit
Kontakt: Antonín Parma (parma@incoma.cz), či sekretariát konference (konference@incoma.cz, tel: (+420) 251 117 521)