Domácí spotřebiče: Co s odpadem? (7.díl)

07.04.2003 | , Dům a zahrada
BYDLENÍ


perex-img Zdroj: Finance.cz

Moderní možností, jak se zbavit zbytků z přípravy jídla, je zabudování drtiče odpadků do odpadního systému ve dřezu.

Elektrický drtič je zařízení, které dokáže přeměnit téměř cokoliv na malé částečky, které jsou s pomocí vody vypouštěny do kanalizace. V budoucnu by se součástí kuchyně také mohl stát lis na odpadky, který je schopen stlačit běžný odpad až na pětinu původního objemu.

K "odstranění" různých výparů a zápachů vznikajících během vaření slouží digestoř neboli odsavač par, který se nejlépe umisťuje přímo nad sporák či varnou desku, kde je jeho účinnost maximální. Digestoře mohou odsávat vzduch z kuchyně a vypouštět ho mimo dům nebo provádět cirkulaci a čištění vzduchu, který je pomocí filtrů zbaven mastnoty i zápachu a vpouštěn zpět do prostoru kuchyně. Každý kvalitní odsavač par by měl být zároveň vybaven výkonným osvětlením pracovního prostoru pod ním.

Připraveno ve spolupráci s časopisem   

Autor článku

Michal Sochor  

Články ze sekce: BYDLENÍ