ČSOB a Komerční banka oznámí výsledky za rok 2016

09.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. února (ČTK) - Československá obchodní banka (ČSOB) a Komerční banka dnes oznámí hospodářské výsledky za loňský rok. Obě banky patří počtem klientů i hospodářskými výsledky k největším v Česku. V roce 2015 čistý zisk skupiny ČSOB meziročně stoupl o tři procenta na 14 miliard korun a Komerční bance klesl o 1,5 procenta na 13,132 miliardy. Počet klientů ČSOB předloni mírně klesl na 2,831 milionu, a Komerční bance naopak stoupl na 1,65 milionu.

Za první tři čtvrtletí loňského roku čistý zisk skupiny ČSOB, do níž patří také například Hypoteční banka nebo Českomoravská stavební spořitelna, vzrostl meziročně o devět procent na 12 miliard korun.

Čistý zisk Komerční banky za první tři čtvrtletí roku 2016 stoupl o 7,7 procenta na 10,6 miliardy korun. Za celý loňský rok podle středečních odhadů analytiků stoupl bance čistý zisk o více než čtyři procenta, a přesáhl tak 13,6 miliardy.

ČSOB patří do mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy. Hlavním akcionářem Komerční banky, jejíž akcie se obchodují na pražské burze, je francouzská Société Générale s podílem 60,4 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK