Punčochář neobhájil, Zlatým kuchařem se stal Forejt

30.05.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


perex-img Zdroj: Finance.cz

Praha 30. května (ČTK) - V šestém ročníku ankety Zlatý kuchař vyhrál Přemek Forejt z olomoucké restaurace Entrée, který loni obsadil stříbrnou příčku. Vítěz posledních tří ročníků Jan Punčochář z pražské restaurace Grand Cru Restaurant, který si letos otevřel restauraci U Matěje, skončil druhý. Výsledky dnes sdělili ČTK organizátoři soutěže. Na třetím místě skončil Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady. Do síně slávy letos vkročil Václav Košnář z Farmy Košík.

Soutěž vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. \"Asi nejvýznamnější změnou v anketě Zlatý kuchař 2018 je upuštění od pořádání večera slavnostního vyhlášení. Energii jsme napřeli především směrem k online prostředí, které zprostředkuje informace o anketě a výsledcích mnohem většímu množství diváků,\" uvedla manažerka ankety Stáňa Krejčová.

Zlatým cukrářem se stal Josef Maršálek, veřejnost pak ocenila Jana Kaplana ze Dvora Hoffmeister v Číčovicích. Objevem roku je Vojtěch Petržela, který působí v juniorském národním týmu Asociace kuchařů a cukrářů.

\"Myslím si, že odborná porota ocenila moji práci hlavně kvůli neotřelé asijsko-skandinávské kuchyni, čerstvým lokálním surovinám, jednoduchosti pokrmů a kvalitě servisu restaurace Levitate,\" uvedl vítěz v kategorii Zahraniční zlatý kuchař Christian Duy Chu.

Michelinskou hvězdu pro letošní rok obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a Field, které nyní zůstávají jedinými restauračními zařízeními v ČR s tímto oceněním.

Počet hodnocených českých podniků - výlučně pražských - v letošním průvodci oproti loňsku klesl z 33 na 31, přičemž se objevila tři nová zařízení - Benjamin, Levitate a Salabka - a pět jich naopak zmizelo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK