Jejich rozmístění v kuchyni pak záleží čistě na naší fantazii. Typ desky volíme v první řadě podle možnosti zapojení, tedy plynovou či elektrickou, případně indukční. Elektrické desky jsou v nabídce sklokeramické nebo desky s litinovými plotýnkami, u plynových desek máme na výběr opět ze dvou materiálů - plechu nebo skla. Indukční sklokeramická deska obsahuje indukční cívky, které vytvářejí elektromagnetické pole, jehož velikost se přizpůsobí velikosti nádoby. Je nutné však používat nádobí z kovu, který je možno magnetizovat (ocel, smaltová ocel, litina). Po sejmutí nádobí z plotýnky se přenos energie okamžitě zastaví, proto díky indukčnímu ohřevu spotřebujeme minimum energie. Dalším kriteriem, podle kterého volíme vhodný typ elektrického spotřebiče, je vyhovující ovládání - můžeme vybírat mezi senzorovým nebo mechanickým. U plynových sporáků zase volíme typy hořáků - trojhořák, hořák na wok, oválný hořák na pekáč. U plynových desek požadujeme také zabezpečení pro případ zhasnutí plamene. Výhodou při výběru trouby je "horký vzduch". Funkce horkého vzduchu je výrobci často zaměňována za pouhý ventilátor uvnitř vestavné trouby. Horký vzduch má však u ventilátoru vlastní zdroj tepla - v parametrech uvedený jako kruhové těleso. Zdárný průběh pečení usnadní také programátor a otočný rožeň, který umožní například grilování kuřete. Velmi oblíbenou funkcí je také samočištění trouby.