Půjčky bez registru - jak vybrat rychlou půjčku

24.01.2022 | , Pixabay
Komerční sdělení


perex-img Zdroj: Finance.cz

Nepříjemné a nečekané výdaje mohou zasáhnout kohokoli, dlužníky nevyjímaje. I lidem v insolvenci nebo se záznamem v registru dlužníků může ze dne na den odejít pračka nebo přestat jezdit auto, které nutně potřebují k dojíždění do zaměstnání. Jak vybrat rychlou půjčku bez registru? Jaké jsou výhody a jaká rizika? 

Poskytnutí půjčky bez registru dlužníků nemusí být utopie, nýbrž vítaná realita. Přistoupit na uzavření těchto úvěrů může být výhodné pro obě strany. Z jakých důvodů? Jak je možné, že finančním institucím nezáleží na klientově úvěrové historii?

V životních situacích, které nesnesou odklad, jsou peníze prvořadé. Hotovost je potřebná okamžitě. Jak toho však docílit, pokud si banky nárokují zdlouhavé schvalovací procesy a v 99 případech ze sta odmítnou poskytnout rychlou půjčku zadluženým lidem? 

Do popředí se v podobných situací dostávají nebankovní instituce. Nepřijaly za svá přísná schvalovací pravidla a stanovily si vlastní. Nemají problém uvolnit finanční prostředky lidem v životní tísni, přestože tito klienti nevynikají bezchybnou bonitou. 

Nebankovní instituce však nemusí vidět problém poskytnout půjčku i zadluženým. Proti případnému nesplácení se pojišťují astronomickými poplatky a sankcemi za prodlení, případně nesplacení úvěru. Dokud klient v pořádku své závazky splácí, může pro něj být půjčka velmi výhodná. V opačném případě však balancuje nad dluhovou propastí, jež může končit i exekucí.

 
Nebankovní půjčka, kde opravdu půjčí, má své výhody a nevýhody. Každá mince má dvě strany, všechny záležitosti mají svá pro a proti. Více informací poskytnu finanční web Niklak.cz

Výhody rychlých půjček bez registru

Nejcennější výhodou půjček bez nahlížení do registru dlužníků je rychlost jejich vyřízení. Jelikož schvalování probíhá online, zpravidla prostřednictvím přednastavených robotů, o schválení či zamítnutí půjčky se klient dozví se během několika minut


Rychlé půjčky zpravidla probíhají online, od podání žádosti, přes schválení a připsání částky na účet. U půjček bez registru je rychlost nejcennější komoditou. 

Je-li vše v pořádku a žadatel poskytl všechny potřebné dokumenty a informace, může peníze obdržet na účet reálně v řádu minut či hodin, nejdéle však během pár pracovních dní. K rozhodnutí o udělení půjčky je potřeba občanský průkaz, výše příjmu, další klientovy závazky či kolik členů žije ve společné domácnosti a jaké jsou jejich výdaje. 

  • Žádost o půjčku bez registru probíhá online nebo telefonicky
  • Není nutné osobně navštívit kamennou pobočku
  • První půjčka nových klientů s nulovým úrokem 
  • Rychlé vyřízení 
  • Vhodné pro lidi v exekuci či v insolvenci 

Je velmi důležité, mít jasný plán splácení. V prvé řadě si uvědomit, kolik peněz je potřeba si půjčit. Finanční experti doporučují v nouzi nejprve oslovit členy rodiny, přátele či kolegy, případně, pokud to situace dovoluje, zkusit si našetřit hotovost předem. Až poté se obrátit na finanční instituce. 

U žádosti o půjčku bez registru je podstatná nejen výše úvěru, nýbrž také doba splatnosti. Žadatel by měl zapřemýšlet, jakou měsíční splátku jeho rozpočet snese. Klient má možnost zvolit si splátkový kalendář, který nejlépe vyhovuje jeho výši příjmu a peněžním tokům. 

Čím menší měsíční splátka a delší doba splácení, tím více klient přeplatí na úrocích. RPSN u osobních půjček je nejčastěji fixní, což znamená, že zůstává stejná po celou dobu trvání půjčky. 

Nevýhody rychlých půjček bez registru

Stinné stránky půjček bez registru nemusejí být patrné na první pohled. Nebankovní instituce musí své produkty nabízet transparentně, avšak s nevýhodami se nikdo do popředí nedere. Všechna nepopulární fakta jsou uvedena malým písmem v obchodních podmínkách, proto by měl klient před podpisem smlouvy vše důkladně pročíst a s negativy se seznámit. 

  • Velmi vysoké poplatky, úroky, sankce i RPSN
  • Krátká splatnost 
  • Malé částky maximálně do desítek tisíc
  • Hrozí prohloubení dluhové pasti
  • Mohou být poskytovány lichváři
  • Nejsou poskytovány všemi finančními společnostmi
  • Možný poplatek za poskytnutí půjčky

Dlužník by si měl více než kdy jindy pohlídat splatnost měsíčních splátek. Za každý den prodlení si nebankovní společnosti účtují obrovské poplatky a RPSN nezřídka atakují trojciferná, neřkuli čtyřciferná čísla. Nesplácení úvěru může vést k exekučnímu řízení a dluhovému kolotoči. 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení