Pojištění dioptrických brýlí od GrandOptical: jak jej získat a co zahrnuje

12.06.2024 | , GrandOptical
Komerční sdělení


Pořízení nových dioptrických brýlí může být značná investice, o kterou ale lze snadno přijít, pokud je rozbijeme nebo ztratíme. Právě pro tyto situace je tu pojištění brýlí, které nás v takové situaci nenechá na holičkách. 

Zdroj foto: NDABCREATIVITY / Adobestock.com

Ochrana brýlí

Dioptrické brýle jsou pro mnoho lidí nezbytnou pomůckou pro každodenní fungování. Nákup nových brýlí přitom dokáže rozpočet zasáhnout, ať už člověk spíše dává o něco víc do lepších obrouček nebo do speciálních skel.  Proto dává smysl tuhle investici si ochránit. Protože zapomenout brýle v restauraci či si je neopatrností poškodit se prostě může přihodit velmi snadno. 

Poškození

Pojištění vám pomůže při nechtěném poškození. Dítě vám třeba na brýle sedne a  ulomí se stranice. V tom případě získáte náhradu v podobě stejných či obdobných obrub, do kterých se - pokud nebyly poškozena - zasadí původní skla. Častým problémem je také poškrábání čočky – díky pojištění získáte nová skla stejné kvality a dioptrií.

Pojistné plnění dosahuje v těchto případech až 75 %. To znamená, že při nákupu nového modelu, případně jen obrub či skel bude cena snížena o 75 % částky z ceny původně zakoupených brýlí. Díky tomu nákup mnohem méně zasáhne váš rozpočet. 

Ztráta či krádež

Výhodou je, že pojištění vám pomůže i v případě krádeže. Pokud brýle ztratíte či jsou vám odcizeny, od ceny nových brýlí se odečte polovina ceny těch ztracených či ukradených. Díky tomu můžete co nejdříve mít nové brýle, aniž byste si na ně museli odkládat úspory.

Na co se pojištění nevztahuje? 

Pojištění vás ale samozřejmě neochrání za každé situace. Nelze ho využít, pokud jste poškození způsobili úmyslně. Nevztahuje se ani na přirozené opotřebení, o skla proto vždy dobře pečujte. Nepomůže vám ani při výměně brýlí za nový model kvůli změně dioptrií. Je určeno zejména pro ochranu v nečekaných situacích.

Snadné řešení

Získat GrandPojištění je velmi jednoduché. Vyřídit ho lze ke každým novým brýlím. Cena pojistného se odvíjí od kupní ceny brýlí a pohybuje se okolo 10 % pořizovací ceny, vždy však v rozmezí nejméně 250 korun a nejvýše 2000 korun. Je třeba ji uhradit společně s objednávkou. Krytí platí po dva roky. Pojištění nelze zakoupit zpětně, proto na to myslete již při nákupu. Zároveň je možné pojistit pouze výrobky, které jsou s pojištěním uvedeny na jednom pokladním dokladu.

Pojistné plnění

Pokud se vám s brýlemi něco stane, stačí jen navštívit prodejnu GrandOptical. Zvolit můžete libovolnou, kterou máte poblíž. Ovšem ideální je dojít do té, kde jste produkt původně zakoupili. Nezapomeňte si s sebou také zakázkový list, pokladní blok a pojistnou smlouvu. A pokud došlo k poškození, vezměte i poškozené brýle.

Pojištění nás chrání v různých situacích, se kterými se v životě můžeme setkat. Bez brýlí si mnohdy nelze představit každodenní činnosti, jejich ztráta je proto velkým zásahem. Ovšem díky pojištění je snadno můžete nahradit za nový model, a to za příznivou cenu díky pojistnému plnění.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení