E.ON od ledna výrazně sníží ceny energií. Za elektřinu klienti zaplatí o pětinu méně

21.10.2024 | , E.ON
Komerční sdělení


perex-img Zdroj: E.ON

E.ON od ledna zlevní elektřinu pro více než 700 000 stálých klientů, kteří nemají fixované ceny.

Bude se jednat už o páté plošné snížení cen energií za poslední dva roky. Společnost E.ON tím navazuje na letošní dvojí plošné snížení cen plynu. Poprvé ceny zlevňoval v květnu a podruhé začátkem října ještě před startem topné sezony. Klienti od ledna zaplatí za dodanou elektřinu o 18 % méně, než platili dosud a ti, kdo elektřinou topí, mohou na podobné spotřebě ušetřit i více než 12 tisíc korun ročně.

„Od ledna loňského roku ceny energií pro naše stálé klienty bez fixace cen postupně a trvale snižujeme. Aktuální vývoj na trhu a naše nákupní strategie nám daly možnost dalšího snížení cen pro naše stálé zákazníky. Jsme férový dodavatel, pozitivní trendy promítáme do cen pro koncové zákazníky a naše ceníky tak opět zlevňují, což pro klienty přináší výrazné úspory. Jsem přesvědčený, že naši klienti budou mít jedny z nejlepších cen na trhu,“ vysvětluje Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie.

Kolik zákazníci E.ONu zaplatí?

Klienti E.ONu, kteří aktuálně nemají fixovanou cenu energie, zaplatí od 1. ledna 2025 v nejběžnější distribuční sazbě D02d za dodávku jedné MWh elektrické energie 3 933 Kč s DPH (3 250 Kč bez DPH), takže jen na dodávce jedné MWh ušetří přes 800 Kč. Typická domácnost, která elektřinu používá na běžnou spotřebu ročně může ušetřit až 1 700 Kč, při ohřevu vody elektřinou přes 3 800 Kč a při vytápění domácnosti elektřinou více než 12 000 ročně včetně DPH.

Klienty, kterých se zlevnění energií bude týkat, E.ON začne v první polovině listopadu oslovovat způsobem, na který jsou zvyklí a kterým se svým dodavatelem nejčastěji komunikují – typicky e-mailem nebo dopisem. „Ceny stávajícím klientům zlevňujeme automaticky — nemusí nic dělat ani s námi uzavírat novou smlouvu. Všem zákazníkům, kterých se zlevnění týká, také zároveň přepočítáme zálohy. Když je bude možné snížit, pošleme jim nový rozpis, nebo je upravíme v nejbližším vyúčtování. Aktuální nastavení záloh najdou klienti v portálu nebo mobilní aplikaci Energie24,“ ujišťuje Radek Fišer, vedoucí prodeje elektřiny pro domácnosti společnosti E.ON Energie.

Fixace může přinést ještě větší úspory

Už od června letošního roku nabízí E.ON všem svým klientům možnost přejít na fixované ceníky elektřiny a tím si výrazně snížit ceny energií. Během léta a začátku podzimu toho využily už desítky tisíc klientů, kteří tak mají už nyní nižší ceny. „A tuhle možnost nabízíme pro své zákazníky i nadále. Pokud budou chtít za energie šetřit ještě víc a rozhodnou se přejít na produkt s fixovanou cenou, mohou nás kdykoliv oslovit,“ připomíná Jan Zápotočný s tím, že aktuálně nejvýhodnější produkt je Komplet elektřina MAX s klesající cenou, kde kromě férové ceny zákazníci získají i každý rok zdarma služby elektrikáře nebo hodinového manžela v hodnotě 5 000 Kč.

Jak E.ON snižuje ceny energií?

  • V únoru 2023 jako první na trhu zlevnil energie pod vládní strop všem stávajícím zákazníkům, kteří neměli zafixované ceny. Ceníky u elektřiny se zlevňovaly až o 18 % a u plynu až o 13 %.
  • V září 2023 E.ON snížil ceny plynu pro stávající klienty až o 16 % a na zlevnění plynu navázal snížením cen elektřiny opět až o 16 % u domácností a až o 15 % u podnikatelů.
  • V květnu 2024 snížil ceny plynu pro stávají klienty bez fixace o dalších 13 % až 16 % podle pásma jejich spotřeby a zároveň srovnal ceny za MWh ve všech pásmech. Od června začal nabízet klientům možnost snížit si ceny energií přechodem na fixované ceníky.
  • Od října 2024 E.ON přistoupil k dalšímu plošnému snížení cen plynu pro klienty bez fixací a to ještě před topnou sezonou. Oproti cenám ze začátku roku poklesly až o 25 %.
  • Od ledna 2025 sníží E.ON ceny dodané elektřiny pro více než 700 000 zákazníků o 18 %. 

Více informací naleznete na webu www.eon.cz.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení