Potraviny opět podražily , levnější jsou rajčata a jablka

26.11.1999 | ,
MAKRODATA A EU


perex-img Zdroj: Finance.cz

Většina potravinářských výrobků v 48

Většina potravinářských výrobků v 48. týdnu podražila podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Ve srovnání s minulým týdnem se zvýšily ceny vepřového i hovězího masa, másla a vajec. Naopak zlevnily pomeranče, jablka a rajčata. Údaje k 23. listopadu včera poskytl tiskový mlu

včí ČSÚ Jaroslav Macháně. U hovězího masa klesla cena hovězího zadního bez kosti o 0,6 procenta, ostatní druhy hovězího podražily o 0,2 až 0,4 procenta. Ceny vepřového vzrostly mezi 0,3 až 0,7 procenta. Ceny vajec se zvedly o 2,5 procenta, jablka zlevnila o 1,3 procenta a pomeranče o 5,4 procenta. Nejvýrazněji zlevnila o 13,2 procenta rajčata. Jeden litr polotučného mléka se ve 48. týdnu prodával za 11,65 Kč, a byl tak o devět haléřů dražší než před týdnem. Čerstvé máslo podražilo o 0,3 procenta.

Zdroj: LN z 26. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU