"Vlastním samokontrolním mechanismem jsme zjistili u jedné šarže guarové gumy zvýšený obsah dioxinů. Tato surovina byla použita při výrobě čtyř produktů," řekl Mudra. Jde o tři výrobky pro gastronomii - kerblíková polévka v balení 2 x 0,64 kilogramu s datem spotřeby 3. července 2008, základ na kung-pao v balení 2 x 0,75 kilogramu s datem spotřeby 18. června 2008 a delikates šťáva v pastě v balení 1,7 kilogramu s datem spotřeby 27. června 2008. Poslední potravinou je Tesco Value fix guláš v 50gramovém balení s datem spotřeby 19. září 2008, určený pro maloobchodní síť.
Na stahování výrobků z trhu dohlíží od počátku inspektoři SZPI. "Vzhledem k množství použité látky nehrozí spotřebiteli přímé zdravotní riziko," řekla ředitelka kanceláře SZPI Daniela Kolejková. Inspekce na případ upozorní ostatní státy unie prostřednictvím Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).