Světová restaurační dvojka otevřela svoji pražskou provozovnu v těsném sousedství restaurace svého největšího konkurenta a lídra světového trhu, kterým je řetězec McDonald's. "Burger King je na světě déle, než ta druhá firma," rýpnul si do souseda Brian Johnston, ředitel rozvoje pro střední Evropu společnosti Burger King.
Burger King otevřel svoji první restauraci v americkém Miami v roce 1954, v Evropě se poprvé objevil ve Španělsku v roce 1975. Nyní má po světě přes 11.000 provozoven. McDonald's je o rok mladší, má však po celém světě téměř třikrát tolik restaurací.
Zástupci společností AmRest a Burger King dnes nebyli příliš sdílní o plánech dalšího rozvoje sítě v České republice. Růst by měl být podle Johnstona "promyšlený a založený na kvalitě a zisku". Firma má prý vytipována další místa především ve velkých městech, jako je Praha, Brno a Plzeň. Druhá restaurace by údajně mohla vzniknout v Praze.
Česká republika je 74. zemí, kde je možné ochutnat hlavní artikl Burger Kingu, sendvič Whopper. Personál restaurace trénoval přípravu Whoppera a dalších jídel déle než čtyři měsíce. "Tohle je velvyslanectví Burger Kinga v České republice a oni jsou diplomaté," komentoval délku přípravy Johnston.
Ačkoliv je Burger King obecně považován za dražší než největší konkurenti, v České republice jsou ceny srovnatelné. Například Whopper stojí 69 korun, menší Big Mac od McDonald's stojí 65 korun.
Burger King do České republiky následuje jiné velké světové řetězce, které sem přišly už v 90. letech minulého století. Jako první otevřel svou restauraci před 16 lety v pražské Vodičkově ulici právě McDonald's, který má nyní v ČR celkem 78 restaurací. Na českém trhu působí například také KFC nebo Subway.