Emborg má manažerské zkušenosti z mezinárodního působení v rámci Nestlé. Dosud byl regionálním ředitelem divize Nestlé Professional pro Evropu se sídlem ve Švýcarsku.
Nestlé, mezinárodní potravinářská společnost s ústředím ve Švýcarsku, vstoupila do české cukrovinkářské výroby počátkem 90. let minulého století. Výrobní aktivity Nestlé v Česku jsou zaměřeny na výrobu čokoládových a nečokoládových cukrovinek.
Nestlé v Česku vyrábí v závodech Zora Olomouc a Sfinx Holešov cukrovinky pod tradičními tuzemskými značkami Orion, Bon Pari, Deli či Studentská pečeť. Nestlé také dodává na český trh například instantní kávy Nescafé, dehydratované kulinářské výrobky a tekuté koření Maggi, nebo potravy pro psy a kočky značky Purina. Závod Nestlé ve slovenské Prievidzi, původně Carpathia, je zaměřen na výrobu bujónů, polévek, koření a dalších kulinářské výrobků a patří mezi nejvýznamnější slovenské exportéry potravin.