Stavební spořitelna Wüstenrot do září zvýšila zisk na 275 mil. Kč

03.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. listopadu (ČTK) - Stavební spořitelna Wüstenrot za tři čtvrtletí letošního roku zvýšila čistý zisk meziročně o tři procenta na téměř 275 milionů korun. Celková aktiva spořitelny stoupla o osm procent na 37,4 miliardy korun. Bank o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Na tuzemském trhu působí pět stavebních spořitelen. Stavební spořitelna České spořitelny ke konci září zaznamenala pokles čistého zisku o zhruba pětinu na 958 milionů korun. Stavební spořitelna Modrá pyramida zvýšila čistý zisk o čtvrtinu na 728 milionů korun. Ostatní stavební spořitelny výsledky za tři čtvrtletí zatím nezveřejnily.

Stavební spořitelna Wüstenrot uzavřela tři čtvrtletí letošního roku 54.071 smluv o stavebním spoření na cílovou částku přes 17,7 miliardy korun. Podle banky je to nejlepší výsledek za posledních pět let. Spořitelna poskytla 6672 úvěrů v hodnotě 4,9 miliardy korun.

Všechny domácí stavební spořitelny půjčily za devět měsíců letošního roku na bydlení 45,7 miliardy korun, což je v meziročním srovnání pokles o více než devět procent. Počet nově uzavřených smluv od ledna do konce září zůstal v meziročním srovnání prakticky nezměněn. Klienti uzavřeli do konce září téměř 593.000 nových smluv o stavebním spoření včetně navýšení cílových částek.

Stavební spořitelna Wüstenrot působí na českém trhu od roku 1993, většinovým akcionářem je německá společnost Wüstenrot. Vedle stavebního spoření na českém trhu v rámci skupiny Wüstenrot působí životní pojišťovna, pojišťovna a hypoteční banka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK