Akcie v USA šly dopoledne oběma směry

03.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. listopadu (ČTK) - Akcie amerických firem se držely v úzkém rozpětí a jejich ceny šly dopoledne oběma směry. Pozornost investorů se přesunula k zasedání centrální banky, poté co kongresové volby přinesly málo překvapivý výsledek.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času klesl podle stránek Yahoo! Finance o desetinu procenta na 11.173 bodů. Část dopoledne ale index strávil v zisku a opět se přiblížil nejvyšší závěrečné hodnotě za více než dva roky. Smíšené byly i indexy širšího akciového trhu, kde Nasdaq Composite oslabil o třetinu procenta na 2524,6 bodu.

Na konci obchodního dne budou investoři pravděpodobně vědět, jakou konkrétní sumou se centrální banka Fed chystá podpořit ekonomiku. Fed naznačuje již dva měsíce, že začne opět kupovat vládní obligace, aby snížil úrokové sazby a podpořil půjčky a výdaje.

Ceny obligací za čekání na zprávu Fedu mírně vzrostly a jejich úroky tak šly dolů. Výnosnost desetiletých dluhopisů, která jde opačným směrem než cena, klesla na 2,56 procenta z úterního závěru 2,59 procenta.

Klíčové ekonomické zprávy, které by jinak určovaly směr obchodování na Wall Street, zastínilo čekání na Fed. Podle agentury ADP vytvořily soukromé podniky minulý měsíc 43.000 nových příležitostí, což by jinak vyvolalo růst akcií, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK