Dolar stoupl díky údajům o trhu práce, čeká se na rozhodnutí Fedu

03.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 3. listopadu (ČTK) - Dolar dnes posílil díky překvapivě příznivým údajům o trhu práce v USA. Podpořil ho rovněž všeobecně očekávaný výsledek voleb do amerického Kongresu, ve kterých Republikáni ovládli Sněmovnu reprezentantů, zatímco Demokraté si udrželi kontrolu nad Senátem. Obchodování se nicméně drželo v úzkém rozpětí, protože investoři čekají na rozhodnutí americké centrální banky (Fed) o měnové politice.

Kolem 17:00 SEČ euro vůči dolaru oslabilo o 0,2 procenta na 1,4011 USD. Vůči japonskému jenu se kurz dolaru zvýšil o 0,9 procenta na 81,13 JPY, napsala agentura Reuters.

Personální agentura ADP Employer Services dnes oznámila, že soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v říjnu vytvořili 43.000 nových pracovních míst. Analytici očekávali, že počet míst v soukromém sektoru stoupne pouze o 20.000.

Všeobecně se předpokládá, že Fed dnes přikročí k dalšímu uvolnění měnové politiky, což by mohlo snížit atraktivitu dolaru. Analytici nicméně upozorňují, že negativní dopad na dolar by nemusel být tak výrazný, protože uvolnění měnové politiky bylo do kurzů do značné míry s předstihem započteno již v uplynulých dnech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK