Nejnavštěvovanějším českým serverem byl v září Seznam

04.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. listopadu (ČTK) - Nejnavštěvovanějším českým serverem byl v září Seznam s 5,16 milionu návštěvníků. Na druhém místě byl iDnes s téměř 3,54 milionu návštěvníků. Vyplývá to z měření NetMonitor, jehož výsledky dnes představila společnost Mediaresearch.

Na třetím místě se umístily Novinky se 3,49 milionu návštěvníky. Čtvrté Centrum mělo 3,27 milionu a páté Firmy.cz 2,55 milionu uživatelů. Pokud by se měřili pouze návštěvníci z České republiky, udržel by si Seznam své postavení, na druhém místě by ale iDnes vystřídaly Novinky.

Podle počtu zobrazených stránek byl opět nejúspěšnější Seznam s 2,63 bilionu stránek. Na druhém místě se umístil server Lidé.cz s 506 miliony zobrazených stránek. Ten byl přitom podle počtu návštěvníku až čtrnáctý. Na třetím místě bylo Centrum.

Z hlediska aktivity na stránkách byl na prvním místě Seznam, na němž průměrný návštěvník strávil měsíčně 1003 minut. Při jedné návštěvě to bylo v průměru 15,42 minuty. Na druhém místě byla Geewa.cz se 486 minutami měsíčně a průměrnou délkou návštěvy 16,87 minuty.

Z internetových provozovatelů byl nejúspěšnější Seznam s 5,69 milionu návštěvníků. Na druhém místě byla mediální skupina Mafra se 3,63 milionu návštěvníků. Na třetím místě se umístila se 3,33 milionu uživatelů ImpressionMedia. Ta má za sebou množství menších serverů. Centrum Holdings bylo s 3,32 milionu návštěvníků čtvrté a pátá ARBOinteractive, pod kterou spadají například servery České televize, měla 3,23 milionu návštěvníků.

Podle počtu zobrazených stránek na tom byl nejlépe Seznam následovaný společnostmi Centrum Holdings a Aukro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK