Novým ředitelem PF ČSOB Stabilita bude po Benešovi Karel Svoboda

04.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. listopadu (ČTK) - S platností od 1. ledna 2011 se novým generálním ředitelem ČSOB Penzijního fondu Stabilita stane Karel Svoboda (40). Tuto funkci před ním zastával Petr Beneš, který od listopadu 2010 nastoupil na pozici obchodního ředitele ČSOB Pojišťovny. ČTK o tom dnes informoval mluvčí fondů ČSOB Petr Milata.

Svoboda byl dosud členem vrcholového vedení ČSOB, kde zastával roli vrchního ředitele Zpracování operací a služeb. Tato pozice nebude nadále obsazena a jednotlivé zodpovědnosti se rozdělí mezi ostatní členy vrcholového vedení. V letech 1995 až 1997 byl odborným asistentem na VŠE, v letech 1998 až 2000 pracoval v pozici pojistného matematika v Commercial Union životní pojišťovně. Od června 2000 do října 2001 působil jako pojistný matematik v ČSOB, od listopadu 2001 do 31. července 2008 byl členem představenstva ČSOB Pojišťovny a ředitelem divize životního pojištění.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v ČR. Je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Penzijní fondy ČSOB Stabilita a Progres jsou třetím největším poskytovatelem penzijního připojištění v ČR. Fond Stabilita, který má zhruba 430.000 klientů, je určen především těm klientům, již dávají přednost kratší době spoření a konzervativnímu investování.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK