Pražská burza oslabuje, index PX ztrácí třetinu procenta

08.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Pražská burza dopoledne oslabila, hlavní index těsně před 11:00 přišel o 0,28 procenta na 1162,9 bodu. Nejvíce ztrácely akcie developerské firmy ECM a mediální CME, vyplývá z výsledků burzy.

Akcie ECM proti pátku při minimálním zájmu investorů přišly o více než tři procenta na 118,60 koruny. Městský soud v Praze minulý týden s firmou ECM vyhlásil insolvenční řízení na základě návrhu Burzovní společnosti pro kapitálový trh. ECM následně na svém webu uvedla, že insolvenční návrh je snahou o urychlení restrukturalizace firmy.

O více než 1,5 procenta oslabovaly také akcie mediální CME, které kopírovaly páteční vývoj na newyorské burze a v Praze se obchodovaly kolem 402 Kč.

Přes polovinu dnešních obchodů obstaraly akcie společnosti ČEZ, které si naopak připsaly 0,26 procenta na 767 korun. K dvouprocentnímu zisku na 19 korun za akcii se přiblížila také síť autobazarů AAA Auto, v mírném zisku nepřesahujícím třetinu procenta byly dopoledne ještě akcie Fortuny, textilky Pegas Nonwovens a pojišťovací skupiny VIG.

Naopak obě banky společně s ostatními společnosti v systému SPAD ztrácely. Rakouská Erste Bank odepsala 0,64 procenta na 817 korun a Komerční banka 0,12 procenta na 4155 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK