Siemens chystá akvizice ve výrobě ekologických produktů

08.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 8. listopadu (ČTK) - Německý strojírenský koncern Siemens chystá převzetí některých podniků, které by mu umožnilo rozšířit výrobu ekologických produktů a technologií. Podnik dnes uvedl, že chce roční tržby svého ekologického portfolia do roku 2014 zvýšit nad 40 miliard eur (zhruba 982 miliard Kč) z 28 miliard za fiskální rok do konce letošního září. V předchozím roce nedosahovaly ani 27 miliard.

Největší evropský konglomerát, který je ukazatelem vývoje v největší ekonomice eurozóny, se chystá na akvizice v takovém rozsahu, jaké bylo loňské převzetí firmy Solel. Za izraelskou společnost dal Siemens 418 milionů eur, a rozšířil si tak aktivity v solární energetice.

Generální ředitel Siemensu Peter Löscher jmenoval Solel jako příklad cílené technologické akvizice, která přesně zapadá do strategie externího růstu koncernu. Podnik přitom postupuje rychleji, než plánoval. Siemens měl původní cíl tržeb výroby ekologických produktů a technologií nejméně 25 miliard eur, a to v roce 2011, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK