Adidas počítá se silným růstem tržeb, snaží se dohnat Nike

08.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Herzogenaurach 8. listopadu (ČTK) - Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas počítá během příštích pěti let se silným růstem tržeb. Uvedl to v podnikatelském plánu, který dnes firma představila. Společnost tak pokračuje ve své snaze předstihnout amerického rivala Nike a stát se jedničkou na trhu se sportovním zbožím.

Podnikatelský plán společnosti Adidas předpokládá, že její roční tržby v roce 2015 dosáhnou 17 miliard eur (zhruba 418 miliard Kč). To by podle firmy mělo představovat nárůst o 45 až 50 procent ve srovnání s tržbami očekávanými v letošním roce.

Firma uvedla, že plánuje v příštích letech růst rychleji než konkurence, a položit tak základy pro získání vedoucí pozice v odvětví. "Naším posláním je a zůstává stát se vedoucím světovým dodavatelem v sektoru sportovního zboží," uvedl generální ředitel Herbert Hainer. Adidas je v současnosti dvojkou za konkurentem Nike.

Tržby Adidasu plánované pro rok 2015 však pravděpodobně ještě nebudou k překonání rivala Nike dostatečné. Nike totiž předpokládá, že v roce 2015 vykáže tržby 27 miliard dolarů (asi 477 miliard Kč), upozornila agentura Reuters.

Společnost Adidas minulý týden oznámila, že v letošním třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o 25 procent na 266 milionů eur díky silné poptávce po fotbalovém zboží a obnovenému růstu čínských aktivit. Čtvrtletní tržby stouply o pětinu na 3,47 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK