Pražská burza dopoledne přidala půl procenta zásluhou ČEZ

09.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. listopadu (ČTK) - Pražský akciový trh během dnešního dopoledne mírně posílil, hlavní index PX si po 11:00 připisoval 0,46 procenta na 1169,5 bodu. Zásluhu na tom má energetická skupina ČEZ, která ráno zveřejněním čtvrtletních výsledků pozitivně překvapila trh ve všech hlavních položkách.

ČEZ si připisuje dvě procenta na 779 korun. "Energetický gigant ráno reportoval své hospodářské výsledky za třetí kvartál, které sice mile překvapily, ale žádné drama se nakonec nekoná. Akcie titulu sice posilují o dvě procenta na celkem dobrém objemu, ale rozhodně se nejedná o žádné hektické nákupy a cena narazila na tradiční resistenci nad úrovní 780 Kč. I tak ale předpokládám, že objem zobchodovaných akcií dosáhne dnes nadprůměru," uvedla makléřka Patria Direct Tereza Špačková.

Za zbylých titulů podle ní stojí za zmínku už jen banky. Erste Bank ztrácí pětinu procenta na 811 Kč, přičemž aktivita je podle Špačkové v Praze stejně jako ve Vídni dost mizerná. Komerční banka odepisuje 0,40 procenta na 4203 Kč.

V mírné ztrátě je i většina dalších titulů obchodovaných v systému SPAD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK