Čtvrtletní zisk televizní společnosti RTL stoupl téměř o polovinu

09.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 9. listopadu (ČTK) - Největší evropská komerční televizní společnost RTL Group ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk téměř o polovinu na 133 milionů eur (asi 3,3 miliardy Kč). Firma dnes oznámila, že k růstu jí pomohly dobré výsledky v Německu, Francii a Nizozemsku. Potvrdila rovněž, že její celoroční hospodaření by mělo vykázat výrazné zlepšení ve srovnání s loňským rokem.

Televizní společnosti nyní těží z oživení poptávky po reklamě, podle agentury Reuters však není jisté, zda tento trend bude pokračovat. Největší světová reklamní firma WPP minulý měsíc varovala, že její zákazníci mají obavy ohledně příštího roku.

Tržby společnosti RTL ve třetím čtvrtletí stouply o devět procent na 1,16 miliardy eur. Firma rovněž uvedla, že důležité čtvrté čtvrtletí začalo příznivě. Generální ředitel podniku Gerhard Zeiler nicméně již dříve upozornil, že vývoj trhu s televizní reklamou v závěru roku je obtížné předpovědět.

Většinovým vlastníkem RTL je německý mediální konglomerát Bertelsmann, který by měl zveřejnit hospodářské výsledky ve čtvrtek. RTL provozuje 39 televizních kanálů a 32 rozhlasových stanic v deseti zemích, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK