Reuters: E.ON hledá úspory, další tři roky mu bude klesat zisk

09.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 9. listopadu (ČTK) - Hospodaření německé energetické společnosti E.ON, která působí i na českém trhu, se bude v příštích třech letech zhoršovat. Agentuře Reuters to řekly informované zdroje, podle nichž se management snaží hledat další úspory. Ty by měly dosáhnout zhruba 600 milionů eur (asi 14,8 miliardy Kč).

E.ON je v oblasti distribuce energií největší firmou na světě. Zaměřuje se převážně na distribuci elektrické energie a plynu. Zdroje tvrdí, že srovnatelný zisk před úroky a daní by se měl v nadcházejícím tříletém období snížit maximálně o deset procent v každém roce.

Žádné další podrobnosti zdroje neuvedly, protože informace tohoto druhu jsou důvěrné. E.ON ale ve středu oznámí čtvrtletní výsledky hospodaření, kde nastíní i výhled. Předpokládá se, že nutnost dalších úspor potvrdí šéf podniku Johannes Teyssen.

E.ON má podle zdrojů v úmyslu prodat i některé divize, například přenosové sítě ve Velké Británii, které se dříve považovaly za součást hlavních aktivit společnosti. Firmu k tomu vede právě nutnost zastavit propad zisku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK