Vláda projedná změny v občanském zákoníku týkající se bydlení

10.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. listopadu (ČTK) - Vláda na dnešním zasedání projedná návrh novely občanského zákoníku, která má změnit paragrafy týkající se bydlení. Nová úprava má například pomoci řešit soudní spory o určení nájemného po ukončení regulace činží, omezí se přechod nájmu na dědice po smrti nájemníka a nájemníci budou muset nahlašovat více údajů o osobách, které s nimi v bytě bydlí navíc.

Ministři dále projednají nová pravidla pro určení výše poplatků na velkých letištích, která mimo jiné zakazují cenovou diskriminaci leteckých dopravců ze strany letiště. Návrh novely zákona o civilním letectví předkládá ministerstvo dopravy, podle mluvčího Karla Hanzelky úprava do českého práva začlení evropské směrnice.

"Letečtí dopravci by měli mít možnost vyjádřit se k návrhu ceny za užívání letiště, provozovatel letiště by s dopravci měl konzultovat nastavení cen a měl by dopravcům vysvětlit podmínky, z nichž při stanovení cen vycházel," uvedl Hanzelka.

Kabinet dále posoudí poslanecký návrh novely zákona o podpoře využívání obnovitelných zdrojů a novelou zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů. Projedná rovněž státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2011 a koncepci řešení ochrany před povodněmi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK