Belgická KBC zvýšila čtvrtletní zisk o tři pct na 545 milionů eur

10.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 10. listopadu (ČTK) - Belgická bankovní a pojišťovací skupina KBC, která vlastní ČSOB, zvýšila meziročně čistý zisk za třetí čtvrtletí o tři procenta na 545 milionů eur (13,4 miliardy Kč). KBC to uvedla v dnešní zprávě. Proti druhému čtvrtletí, kdy vydělala 149 milionů eur, zvýšila zisk téměř o dvě třetiny.

Za devět měsíců roku dosáhl zisk KBC 1,14 miliardy eur (27,9 miliardy Kč) proti ztrátě 2,77 miliardy za stejné období minulého roku.

Bez zahrnutí mimořádných příjmů a výdajů dosáhl čistý výsledek bankovní skupiny 445 milionů eur proti 554 milionům za druhé čtvrtletí a 631 milionům eur za třetí čtvrtletí loni.

Generální ředitel skupiny Jan Vanhevel ve zprávě připomněl, že se ve třetím čtvrtletí často projevují sezónní vlivy. Dodal, že banka je po přihlédnutí k nim s výsledkem spokojená.

Divize KBC pro střední a východní Evropu přispěla do očištěného výsledku za třetí čtvrtletí 53 miliony eur. Proti druhému čtvrtletí je to pokles o 59 milionů, ten však z velké části způsobilo zaúčtování bankovní daně za celý rok v Maďarsku, uvádí firemní zpráva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK