ČSÚ: Tržby za služby se v 3.čtvrtletí meziročně zvýšily o 0,2 pct

10.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. listopadu (ČTK) - Tržby za služby ve třetím čtvrtletí vzrostly meziročně bez očištění o 0,2 procenta. Vliv na to měl růst tržeb v dopravě a skladování, mírně rostly ale i tržby z informační a komunikační činnosti a administrativní a podpůrné činnosti, informoval dnes Český statistický úřad. Po očištění o sezonní vlivy a pracovní a kalendářní dny se tržby meziročně zvýšily o 0,7 procenta, mezičtvrtletně reálně klesly o 0,2 procenta.

V meziročním srovnání nejvyšší růst tržeb zaznamenala doprava a skladování, kde tržby stouply o 2,8 procenta. Podle statistiků tak potvrdily změnu trendu, která začala v letošním prvním čtvrtletí. Ke zvýšení tržeb přispěla pozemní a potrubní doprava i skladování a vedlejší činnosti v dopravě. Jediným odvětvím, v kterém klesly tržby, byla letecká doprava.

Poprvé od 4. čtvrtletí roku 2008 statistici zaznamenali růst tržeb v odvětví administrativních a podpůrných činností. Po pěti čtvrtletích meziročního poklesu se poprvé zvýšily i tržby za informační a komunikační činnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK