Česká piva ovládla české kategorie soutěže Evropská pivní hvězda

11.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 11. listopadu (zpravodaj ČTK) - Dvě zlaté ceny a k nim po jedné stříbrné a bronzové získaly české pivovary v letošním ročníku mezinárodní soutěže Evropská pivní hvězda, jejíž výsledky byly dnes vyhlášeny v německém Norimberku. České značky ovládly "své" kategorie nejlepší plzeňské pivo českého stylu a nejlepší černé pivo českého stylu. Nejvíce ocenění si ze sedmého ročníku soutěže odnesly domácí pivovary.

Nejlahodnějším plzeňským českého stylu odborní degustátoři na norimberském výstavišti vyhlásili světlý ležák Zubr Premium vyráběný přerovským Pivovarem Zubr. Ve stejné kategorii uspěl Pivovar Náchod s Primátorem Premium, který skončil na třetím místě. Mezi české zástupce se vklínil texaský pivovar Spoetzl s pilsnerem Shiner 101.

Mezi černými spodně kvašenými pivy českého stylu degustátorům nejvíce chutnalo černé pivo Premium z Pivovaru Litovel. Hned za ním se umístila tmavá "jedenáctka" Konrad z Pivovaru Hols z Vratislavic nad Nisou. Třetí v této kategorii skončila pro české pivaře exotická značka Malta Cusqueňa z Peru, které je stejně jako například Plzeňský Prazdroj součástí nadnárodní pivovarnické skupiny SABMiller.

O ocenění v některé ze 44 kategorií letos usilovalo rekordních 955 piv z 34 zemí. Do soutěže pořádané Německým svazem soukromých pivovarů spolu s Bavorským svazem soukromých pivovarů a Asociací malých a nezávislých pivovarů v Evropě se mohou přihlásit všechny pivovary z celého světa bez ohledu na velikost a výstav.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK