Walt Disney měl nižší čtvrtletní zisk kvůli kabelové divizi

12.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 12. listopadu (ČTK) - Americké mediální a filmové společnosti Walt Disney klesl čtvrtletní zisk kvůli slabším příjmům kabelové divize. Zisk za čtvrté fiskální čtvrtletí klesl na 835 milionů dolarů z 895 milionů před rokem, uvedl podnik v noci na dnešek. Jeho výsledek překvapivě a výjimečně nenaplnil očekávání finančního trhu.

Kladně se ve výsledku projevily solidní tržby za reklamu a příjmy z filmů jako Toy Story 3: Příběh hraček. Celkové tržby skupiny klesly o procento na 9,7 miliardy dolarů. Loňský výsledek byl ale silný, protože tehdejší čtvrté fiskální čtvrtletí podniku bylo o týden delší.

Wall Street očekával od mediálního konglomerátu lepší čtvrtletní čísla. Podnik překonal očekávání finančního trhu posledních šest čtvrtletí za sebou. Investoři počítali s tím, že firmě vzrostly výsledky televizních sítí, zábavních parků i ve spotřebním zboží díky lepšící se kondici celé ekonomiky.

Čtvrtletní zisk skupiny bez mimořádných položek byl v přepočtu na akcii 45 centů. Analytici podle Thomson Reuters ale očekávali výsledek o cent vyšší.

Manažeři skupiny Walt Disney uvedli, že tržby za reklamu rostou o dvojciferná procenta, a ukazují tak na stabilizující se ekonomiku. Také hotelové rezervace se ve čtvrtletí zvýšily, a to meziročně o pět procent.

Akcie podniku uzavřely čtvrteční obchodování kvůli výsledkové zprávě se ztrátou tří procent. Po závěru burzy ale posílily o 2,1 procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK