ČSÚ: Benzin a nafta zlevnily, cena plynu LPG stagnovala

12.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Ceny pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic v tomto týdnu klesly, cena plynu LPG stagnovala. Nejprodávanější benzin Natural 95 zlevnil o osm haléřů na průměrných 31,38 koruny za litr. Cena motorové nafty klesla o 11 haléřů na 30,52 koruny za litr. Vyplývá to z dnešních údajů Českého statistického úřadu.

Benzin Special 91 s přísadou mohli motoristé na počátku tohoto týdne nakoupit za průměrnou cenu 30,94 korun za litr, tedy o šest haléřů levněji než v předchozím týdnu. Průměrná cena plynu LPG stagnovala na 14,38 koruny za litr.

Ceny pohonných hmot pravidelně sleduje i společnosti CCS. Podle jejích pondělních údajů benzin a nafta v uplynulém týdnu mírně zlevnily. Cena Naturalu 95 klesla o tři haléře na průměrných 31,14 koruny za litr a nafty o dva haléře na 30,28 Kč/l.

Podle analytika Petra Čermáka ze společnosti Colosseum se do cen pohonných hmot zatím ale nepromítla rostoucí cena ropy. Soudí proto, že v následujících dnech by se ceny benzinu a nafty měly začít zvyšovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK