Volkswagen pokračuje v lámání prodejních rekordů

12.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg 12. listopadu (ČTK) - Německá automobilka Volkswagen v říjnu meziročně zvýšila prodej o téměř deset procent na rekordních 612.000 vozů. Oznámila to dnes firma. Dodala, že od začátku roku prodej dosáhl rekordních 5,98 milionu vozů. To představuje meziroční nárůst o více než 12 procent.

Automobilka těží z přetrvávající silné poptávky v Číně a ve Spojených státech. V Číně se prodej v období od ledna do října meziročně zvýšil o 38 procent na 1,65 milionu vozů a v USA o 21 procent na zhruba 296.000 vozů. V Evropě však prodej zůstal téměř beze změny na 2,78 milionu vozů.

"Nadále zvyšujeme po celém světě tržní podíly," uvedl šéf prodeje Volkswagenu Christian Klingler. Dodal, že tento trend by měl díky novým modelům pokračovat i v dalších měsících.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Součástí koncernu je rovněž česká Škoda Auto. Ta již ve středu oznámila, že její prodej v říjnu meziročně stoupl o více než pět procent na 69.200 vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK