Allianz vybrala za tři čtvrtletí meziročně o pět procent více

12.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Tuzemská Allianz pojišťovna letos za tři čtvrtletí vybrala na pojistném podle metodiky České asociace pojišťoven 8,3 miliardy korun, což byl meziroční nárůst o pět procent. ČTK o tom informoval mluvčí Allianz Václav Bálek. Čistý zisk pojišťovny dosáhl koncem září 797 milionu korun, před rokem byl podle Bálka vykazován v jiné metodice.

"Letošní rok je poznamenán nekončícími živelními událostmi a doznívající finanční krizí, která snížila kupní sílu obyvatel. I přesto se však Allianz pojišťovně podařilo od ledna do září vytvořit čistý zisk 797 milionů korun," uvedl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad.

U životního pojištění Allianz předepsané pojistné narostlo o více než 26 procent. Jednorázové životní pojištění mělo 58procentní meziroční nárůst, běžně placené životní pojištění stouplo o 2,5 procenta.

Předpis neživotního pojištění Allianz klesl o 3,7 procenta na 5,4 miliardy korun. Allianz v uplynulých devíti měsících zaznamenala pokračující nárůst v počtu sjednaných smluv na povinné ručení. "Protože jsme v tomto pojištění vykázali nižší předpis pojistného než ve stejném období loňského roku, mají zde motoristé důkaz o tom, že jsme tento produkt většině díky bonusům zlevnili," dodal Strnad. Největší růst předepsaného pojistného měla Allianz v cestovním pojištění.

Vlastní kapitál Allianz pojišťovny k 30. září dosáhl 4,7 miliardy korun. Bilanční suma ke stejnému datu činila 25,4 miliardy korun a výše technických rezerv byla 19,1 miliardy korun.

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK