Akcie v uplynulém týdnu klesly, index PX oslabil o 0,9 procenta

12.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu oslabily, index PX klesl o 0,91 procenta na 1155,6 bodu. Nejvíce rostoucím titulem týdne byl textilní Pegas Nonwovens, nejvýrazněji naopak oslabily akcie technologické firmy KIT digital. Vyplývá to z výsledků, které zveřejnila pražská burza.

"Týden s číslovkou 45 byl nejen pro pražskou burzu výrazněji adrenalinový, nicméně v souladu s odhadem minulého týdne. Poměrně pozitivní začátek byl vystřídán vybíráním zisků," uvedl analytik Atlantik FT Milan Vaníček. Na domácím trhu pokračovala výsledková sezona.

V úterý zveřejnila výsledky za třetí čtvrtletí elektrárenská společnost ČEZ, která čistým ziskem na 11,5 miliardy korun překonala očekávání. Akcie společnosti reagovaly i přesto propadem o 0,8 procenta na 759 korun.

Telekomunikační firma Telefónica O2 zveřejnila výsledky ve středu, které rovněž pozitivně překvapily trh. I tento titul ovšem ve srovnání s koncem minulého týdne oslabil o 0,6 procenta na 392 korun za jednu akcii.

Nováček na burze, sázková kancelář Fortuna, zakončila týden na ceně 96,9 koruny za akcii. Ve srovnání s minulým týdnem tak cena klesla o 4,7 procenta.

KIT digital, nejvíce oslabující titul, ztratil 5,9 procenta na 238 korun. Naopak akcie Pegasu stouply o 1,9 procenta na 445 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK