Apple dodává na český trh málo iPhonů, operátoři hlásí nedostatek

16.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. listopadu (ČTK) - Češi, kteří se rozhodli obdarovat své blízké pod stromečkem novým iPhonem 4, budou mít zřejmě problém telefon sehnat. iPhone se stal nedostatkovým zbožím a podle informací operátorů se dodávky od Apple do Vánoc výrazně nezvýší. Uvedli to zástupci mobilních firem pro ČTK.

iPhone 4 vstoupil na český trh na konci letošního srpna. Operátoři dosud prodali přes 20.000 telefonů, poptávku se jim ale nedaří zcela uspokojit.

"Situace v dodávkách iPhone je stále stejná, dodavatel dodává podstatně méně, než potřebujeme a ani před Vánocemi nemůžeme slíbit zlepšení. Zatím jsme obratem prodali vše, co přišlo; poptávka je zatím zhruba o dvě třetiny vyšší než dodávané množství," řekla ČTK mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Podle mluvčího O2 Martina Žabky jsou dodávky iPhonů stále omezené, nikoliv však zastavené. Takže průběžně, i když v omezeném množství, dodávky dostáváme," uvedl Žabka. Všichni operátoři podle Miroslava Čepického s Vodafonem vyjednávají s nedostatkem se potýkají operátoři na všech trzích.

Z nedostatku telefonů u operátorů mohou profitovat elektronické obchody nebo šedí dovozci z jiných zemí. iPhone 4 nyní nabízí přes čtyři desítky e-shopů. Zákazníci ale mohou také sáhnout po jiných typech chytrých telefonů, například s operačním systémem Android, kterých je na trhu dostatek a navíc mnohdy za výrazně nižší cenu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK