Zisk německého výrobce čipů Infineon Technologies výrazně vzrostl

16.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 16. listopadu (ČTK) - Čtvrtletní zisk německého výrobce čipů Infineon Technologies výrazně vzrostl díky daňovému benefitu a nárůstu tržeb o více než polovinu za rostoucí ekonomiky. Čistý zisk za fiskální čtvrté čtvrtletí do září se zvýšil na 390 milionů eur, když před rokem byl na 11 milionech, uvedl podnik v dnešní zprávě.

Tržby z běžných aktivit vzrostly na 942 milionů eur, když za tři měsíce do září minulého roku dosáhly 609 milionů. Ve výsledku je i jednorázový příjem 69 milionů eur z daňových fondů.

Podnik vyúčtoval svou bezdrátovou divizi, kterou od srpna prodává Intelu za 1,4 miliardu eur, jako provoz mimo běžné aktivity. Čtvrtletní zisk z běžných aktivit vzrostl díky daňovému benefitu, a to na 193 milionů z deseti milionů eur. Příjem z ostatních aktivit, který zahrnuje i bezdrátovou divizi, vzrostl z jednoho milionu na 197 milionů eur.

Čistý zisk za celý fiskální rok dosáhl 659 milionů eur v porovnání se ztrátou 626 milionů před rokem. Celoroční tržby vzrostly na 3,3 miliardy z 2,18 miliardy eur. Infineon z výsledku vyplatí dividendu deset eurocentů na akcii a bude to jeho první dividenda za dekádu, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK