Apple poprvé v iTunes nabídl skladby legendárních Beatles

16.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York/San Francisco 16. listopadu (zpravodaj ČTK) - Společnost Apple poprvé nabídla ve svém obchodě s digitální hudbou skladby legendární skupiny Beatles. Firmě se tak po dlouhých vyjednáváních s nahrávací společností EMI a zástupci kapely podařilo zaplnit poslední výraznou mezeru v její úspěšné prodejně, která má na trhu s digitální hudbou zhruba devadesátiprocentní podíl.

Lidé v zemích, kde je obchod iTunes dostupný, si tak nyní mohou koupit a do svých počítačů či hudebních přehrávačů stáhnout jednotlivá alba skupiny a třeba i její kompletní diskografii. Ve Spojených státech komplet přijde zájemce na 149 dolarů (zhruba 2700 korun). V Česku není hudba z iTunes dostupná. Někteří uživatelé si proto zakládají účty v jiných zemích, například pomocí dárkových certifikátů.

Beatles i zhruba 40 let po svém rozpadu patří k nejprodávanějším hudebním interpretům. Jen ve Spojených státech dosud prodali téměř 177 milionů alb. O jejich desky je zájem i přes celkový pokles odbytu hudby v posledních letech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK