Burza si připsala přes půl procenta, před výsledky se dařilo NWR

18.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. listopadu (ČTK) - Akcie na pražské burze dnes posílily, hlavní index PX přidal 0,65 procenta na 1150,9 bodu. Vývoj na burze ovlivnila pozitivní nálada na zahraničních trzích, nejziskovějším titulem byla těžební NWR, která v pátek před otevřením trhů zveřejní výsledky svého hospodaření. Naopak obchodování s akciemi developera ECM bylo před polednem přechodně pozastaveno po propadu o 20 procent kvůli nepříznivým hospodářským výsledkům za třetí čtvrtletí.

V závěru obchodování ECM oslaboval o 14,31 procenta na 91 korun. Druhý zástupce sektoru, developer Orco, naopak posílil o více než tři procenta na 183 korun.

V zisku byla i většina dalších titulů. Kromě těžební NWR, která si připsala 3,23 procenta na 224 korun, o téměř tři procenta na závěrečných 808,20 Kč posílila také rakouská Erste Bank. Komerční banka stagnovala na 4199 Kč.

Téměř beze změny dnešek zakončily také akcie Unipetrolu, textilky Pegas Nonwovens či technologické KIT digital.

Naopak v červených číslech dnes zakončily kromě ECM mediální CME, ČEZ, Fortuna a Telefónica O2. Jejich ztráty se vesměs pohybovaly kolem jednoho procenta, vyplývá z výsledků burzy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK