Majitelé francouzského Yoplait zamítli nabídku k prodeji podniku

18.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 18. listopadu (ČTK) - Majitelé francouzského výrobce mléčných produktů Yoplait zamítli nevyžádanou nabídku od největší evropské mlékárenské skupiny Lactalis, aby firmu prodali za 1,4 miliardy eur (34,5 miliardy Kč). Podle jejich dnešního vyjádření je nabídka příliš nízká a vytlačila by akcionáře Sodiaal, který chce s Yoplait dále spolupracovat.

Yoplait nemá akcie na burze a jeho hlavním rivalem je gigant Danone. Podnik přitahuje značnou pozornost od léta, kdy soukromý investiční fond PAI Partners oznámil, že chce svých 50 procent v Yoplait prodat. Druhou polovinu vlastní Sodiaal, mlékárenské družstvo.

Lactalis předložil nabídku na Yoplait toto úterý a chce koupit všechny jeho akcie. "Cena nabídnutá Lactalisem neodráží skutečnou ani strategickou hodnotu Yoplait, ani jeho růstový potenciál," uvedly dnes skupiny Sodiaal a PAI ve společné tiskové zprávě.

Prodej Yoplait, který oficiálně začal před několika dny, může přilákat pozornost dalších mlékárenských gigantů. Vedle švýcarského koncernu Nestlé jmenovala agentura Reuters i americkou skupinu General Mills, která značku Yoplait distribuuje ve Spojených státech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK