Některé telefony Nokia N8 mají problémy s napájením

19.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Helsinky/Barcelona 19. listopadu (ČTK) - Největší světový výrobce mobilních telefonů, finská Nokia, dnes upozornil na problémy s napájením u části svých vlajkových přístrojů N8. Telefon se může sám vypnout, není ale možné jen znovu zapnout. Výrobce tvrdí, že problém se týká pouze omezeného počtu přístrojů.

N8 patří mezi takzvané chytré telefony a podle expertů je právě tento model první vážnou odpovědí Nokie na konkurenci americké společnosti Apple a jejího přístroje iPhone. Analytici navíc upozorňují, že úspěch modelu N8 je důležitý pro zlepšení finanční situace Nokie. Hlavně v tomto čtvrtletí, kdy se očekává, že firmě pomůže zvýšit ziskové marže.

Ředitel prodeje ve společnosti Nokia Niklas Savander podle agentury Reuters řekl, že s problémem se mohl setkat jen omezený počet majitelů N8. Mluvčí Nokie dodal, že závada vznikla kvůli problémům při výrobě, které už ale byly odstraněny.

Model N8 je prvním telefonem Nokia, který používá nový software Symbian. Ten vyvinula rovněž Nokia. Telefon v novým softwarem se měl objevit na trhu už v červnu, firma ale v dubnu sdělila, že kvůli problémům s kvalitou bude nový software připraven později, než se čekalo. Model N8 se tak měl na trhu objevit do konce září. Nakonec si jej ale zájemci mohli koupit až v říjnu.

Nokia se nedávno rozhodla vyměnit nejvyšší vedení a do funkce výkonného ředitele vybrala Stephena Elopa. Ten přichází z americké společnosti Microsoft. Dosavadnímu řediteli, kterým je Olli-Pekka Kallasvuo, majitelé vytýkali nedostatečnou nabídku chytrých telefonů. Vadili jim ale zřejmě i problémy se softwarem.

Model Nokia N8 v porovnání s konkurenčními přístroji vyniká hlavně fotoaparátem s 12 megapixely. Má ale pomalejší procesor než například model Galaxy S od společnosti Samsung nebo než nejnovější model iPhone od společnosti Apple.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK