Google plánuje přijmout přes 2000 zaměstnanců

19.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 19. listopadu (ČTK) - Americký internetový gigant Google plánuje přijmout přes 2000 zaměstnanců po celém světě. Firma v současnosti expanduje na nové trhy a bojuje s konkurenty o talentované pracovníky. Informovala o tom agentura Reuters.

Finanční ředitel společnosti Patrick Pichette již v září upozornil, že v internetovém sektoru se vede "válka o talenty". Google na konci září zaměstnával přes 23.300 lidí. Počet zaměstnanců se tak od začátku roku zvýšil o téměř 18 procent. K tomuto růstu přispělo více než 20 akvizicí, jež letos Google uskutečnil.

Podle zpráv médií se Google tento měsíc rozhodl zvýšit v příštím roce všem svým zaměstnancům mzdy o deset procent. Toto opatření je považováno za snahu udržet si nejlepší pracovníky, napsala agentura Reuters.

Společnost Google je největším internetovým vyhledávačem na světě se zhruba dvoutřetinovým podílem na trhu. Firma ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o třetinu na 2,2 miliardy dolarů (40 miliard Kč). Tržby se zvýšily téměř o čtvrtinu na 7,3 miliardy dolarů.

Společnost však čelí rostoucí konkurenci, kterou pro ni představuje například společenská síť Facebook. Ta je sice v trochu jiném segmentu internetového trhu, hrozba pro Google ale spočívá v tom, že si Facebook ukrojí větší část on-line reklamního trhu.

Konkurenci má firma i v asijských zemích, především pak v Číně, která má nejrychleji rostoucí internetový trh na světě i nejvyšší počet uživatelů internetu.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK