Koruna dopoledne opět stagnovala k euru, vůči dolaru zpevnila

19.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne za poklidného obchodování opět stagnuje vůči euru, kolem 11:15 byla na úrovni čtvrtečního závěru 24,64 Kč/EUR. Proti dolaru koruna posílila o 13 haléřů na 17,98 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Koruna stejně jako ve čtvrtek postrádá domácí stimuly, uvedl Vladimír Pikora ze společnosti Next Finance. Středoevropským měnám by podle něj mohlo trochu pomoci to, že se zřejmě uklidní situace kolem dluhů irských bank. Nálada na akciových trzích však není optimistická a nedává koruně prostor k většímu posílení, dodal.

"Všechny obchody dnes prozatím proběhly v pásmu pouhých dvou haléřů u hranice 24,65 Kč/EUR. I proti dolaru je koruna spíše klidnější a jeho cena se nyní na mezibankovním trhu pohybuje těsně pod hranicí 18 korun," popsal Miroslav Frayer z Komerční banky.

Po čtvrtečním "poměrně výrazném" posílení eura panuje na eurodolarovém trhu klid, doplnil Frayer. Kurz dolaru k euru se pohybuje těsně pod hranicí 1,37 USD/EUR a pozornost trhů se podle Frayera bude nadále soustřeďovat na problémy s evropskými veřejnými financemi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK