Kurz eura vzrostl při sílící důvěře trhu v řešení irské krize

19.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 19. listopadu (ČTK) - Kurz eura vzrostl při sílící důvěře investorů, že se v Irsku vyřeší krize s dluhy a bankami; dostal se díky tomu v jednu chvíli nad 1,37 USD. Podle obchodníků se bude v krátkodobém výhledu držet pod hranicí odporu kolem 1,3750 USD. Tato úroveň podle nich pravděpodobně vydrží do doby, dokud se nebude vědět více podrobností o irském plánu.

Kurz eura během odpoledního obchodování v Evropě snížil zisk na pětinu procenta při 1,3674 USD. Podle podkladů obchodního systému EBS se předtím v jednu chvíli zvýšil až na 1,3733 USD.

Dolar klesl o desetinu procenta na 83,42 JPY, poté co se snížil výnos amerických vládních obligací. Euro o desetinu procenta posílilo, a to na 114,06 JPY. Ochotu obchodníků riskovat mírně oslabil krok čínské centrální banky, která zpřísnila měnovou politiku zvýšením požadovaných bankovních rezerv.

Dohoda o finanční pomoci Irsku, aby se vypořádalo s problémovými bankami, má vzniknout příští týden, řekly dnes informované zdroje z Evropské unie. Irská vláda zároveň zveřejní detaily čtyřletého fiskálního plánu, kterým ušetří 15 miliard eur, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK