Pražská burza na začátku nového týdne mírně posílila

22.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Pražská burza vstoupila do nového týdne mírným růstem. Hlavní index PX si v souladu s pozitivní náladou na evropských trzích krátce před 11:00 připisoval 0,31 procenta na 1150,7 bodu, dařilo se většině titulů. Náladu investorům vylepšila formální irská žádost o finanční pomoc ze záchranného fondu eurozóny.

Nejziskovějším titulem v rámci systému SPAD byla dopoledne síť autobazarů AAA Auto. Její akcie podpořeny pátečními výsledky zpevnily o bezmála tři procenta a po delší době atakovaly 20korunovou hranici.

Přes jednoprocentní zisk se dostaly ještě Unipetrol a KIT digital, které se obchodovaly na úrovni kolem 198, resp. 221 Kč.

Nejobchodovanějším titulem byla dopoledne Komerční banka, jejíž akcie si připisovaly 0,65 procenta na 4209 korun. Druhý bankovní zástupce, rakouská Erste Bank, byla proti pátečnímu závěru silnější o čtvrt procenta na 812,30 Kč.

Akcie ČEZ si připisovaly pětinu procenta a nadále se pohybují pod 750 korunami. Podobně si po pátečních výsledcích vede i NWR, podle Jana Korba z Patria Direct se ale titul alespoň usadil pevněji nad 215 Kč.

Ztrátovými společnostmi byly dopoledne developerská ECM, Fortuna a Telefónica 02. "Telefónica 02 se pohybuje blízko ročních minim u 380 Kč za akcii, což lze označit za zajímavé úrovně pro dlouhodobější investici," upozornil Korb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK