Deutsche Bank má v irských dluhopisech maximálně 400 milionů eur

22.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 22. listopadu (ČTK) - Celkový objem investic, které má německý finanční ústav Deutsche Bank v irských dluhopisech, nepřekračuje 400 milionů eur (asi 9,9 miliardy Kč). Řekl to dnes mluvčí banky v reakci na komentář jednoho z činitelů německé vlády, který řekl, že banka má ve svém portfoliu irské dluhopisy.

"Celkový objem rizika, které Deutsche Bank měla na konci října vůči irskému státu a irským bankám, nepřesahoval 400 milionů eur," řekl mluvčí agentuře Reuters. Deutsche Bank je největší bankou v Německu.

Mluvčí německé vlády Steffen Seibert dnes na tiskové konferenci řekl, že krize v Irsku by mohla mít dopady na německé banky. Jmenoval přitom právě Deutsche Bank. Krátce nato však vydal sdělení, kde uvedl, že neměl v úmyslu Deutsche Bank spojovat s krizí v Irsku.

"Konkrétní zmínka o Deutsche Bank či dalších institucích, která v souvislosti s tímto (s krizí v Irsku - pozn. ČTK) dnes padla na tiskové konferenci vlády, nebyla úmyslná," řekl mluvčí.

Irsko v neděli požádalo eurozónu o finanční pomoc, která by zemi pomohla stabilizovat veřejné finance. Ministři žádost schválili, výše pomoci ale bude teprve stanovena. Nejčastěji se hovoří o částce 80 až 90 miliard eur (až 2,2 bilionu Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK