KIT digital zdvojnásobila do září tržby i výrazně zvedla ztrátu

22.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Výrobce softwaru pro správu videa KIT digital za tři čtvrtletí meziročně zvýšil tržby o 118 procent na 68,17 milionu dolarů, tedy asi 1,2 miliardy korun. Čistá ztráta se zvýšila na 26,8 milionu z loňských 4,4 milionu dolarů. Firma to dnes uvedla na svých internetových stránkách.

V samotném třetím čtvrtletí čistá ztráta meziročně poklesla o 28 procent na téměř osm milionů dolarů. Podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Tomčányho ztrátu způsobily zejména náklady na restrukturalizaci a integraci získaných společností, náklady spojené s fúzemi a akvizicemi a nepeněžní kompenzace.

"Celkově je ztráta vyšší, než jsme očekávali, převážně kvůli vyšším nákladům souvisejících s akvizicemi," uvedl Tomčány.

Společnost KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má přes 600 firemních zákazníků ve více než 30 zemích světa. Podnik má své hlavní pobočky v Praze, Kolíně nad Rýnem, Dubaji, Londýně, Melbourne, New Yorku, Stockholmu a Torontu.

Akcie KIT digital se obchodují na americké burze Nasdaq a pražské burze. Firma minulý týden oznámila, že chce prodat až osm milionů nových akcií, což je zhruba třetina nynějšího počtu. Čistý výnos by měl při ceně 12 dolarů za akcii dosáhnout 88,3 milionu dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK