Generálním ředitelem CET 21 od ledna Andruško, nahradí Dvořáka

22.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Generálním ředitelem CET 21, která vlastní licenci k vysílání televize Nova, bude od 1. ledna 2011 Jan Andruško. Ve funkci nahradí Petra Dvořáka. ČTK o tom dnes informovala mluvčí TV Nova Michaela Fričová.

V pozici společníka advokátní kanceláře Kotrlík Bourgeault Andruško spolupracoval Andruško s jednateli a managementem CET 21 od roku 2005 jako hlavní externí právní poradce CET 21. Fričová upřesnila, že jeho role byla v posledních pěti letech klíčová při nejrůznějších strategických rozhodnutích.

"Těším se na práci s celým týmem při rozvoji našich televizních stanic v plně digitálním světě se všemi příležitostmi a výzvami, které tento proces přináší," uvedl Andruško.

Americká mediální společnost Central European media Enterprises (CME) působí v oblasti médií a zábavy a provozuje společnosti působící v šesti zemích střední a východní Evropy.

Televizní stanice CME jsou v Česku (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech), v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro a MTV Romania), na Slovensku (TV Markíza a Doma) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A a POP Brio).

CME ve třetím čtvrtletí prohloubila provozní ztrátu před vlivem odpisů (OIBDA) na 4,49 milionu dolarů (asi 79,4 milionu Kč) z meziročně srovnatelných 2,53 milionu USD. Analytici čekali výraznější propad. Firma ale překvapila tím, že se jí podařilo dosáhnout čistého zisku.

Akcie CME jsou obchodovány na burze v New Yorku a na pražské Burze cenných papírů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK