Orange a T-Mobile chtějí v Británii a Francii dotovat iPady

22.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 22. listopadu (ČTK) - Mobilní operátoři Orange a T-Mobile chtějí v Británii a Francii dotovat počítačové tablety iPad od americké firmy Apple. Podniky dnes uvedly, že tím chtějí přilákat více zákazníků ke svým službám na smlouvu.

Orange ze skupiny France Telecom a T-Mobile patřící pod Deutsche Telekom sloučily své britské aktivity do společného podniku. Dnes uvedly, že zavedou příznivější ceny pro ty, kdo si iPad koupí s nabídkou datových služeb.

Tisková mluvčí Orange ve Francii uvedla, že operátor bude dotovat iPad a že ceny přístroje budou v jeho prodejnách od příštího měsíce začínat na 279 eur (6900 Kč). Aby zákazník slevu dostal, bude se například muset operátoru upsat na 24 měsíců za 35 eur za měsíc.

Od dubnového vstupu na trh se iPadů prodalo přes 7,5 milionu. Ceny se přitom pohybují od 499 dolarů (téměř 9100 Kč) za nejlevnější model v USA po 699 liber (20.260 Kč) za nejdražší verzi v Británii, napsala agentura Reuters.

V České republice se iPad pravděpodobně objeví v autorizovaném obchodu produktů se symbolem nakousnutého jablka iWorld ještě před Vánocemi. iWorld to chystá spolu s operátorem Telefónica O2. Přístroj již do ČR dovážejí některé internetové obchody.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK