Prodej měřenek Oděvního podniku by měl začít do konce týdne

23.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Prostějov 23. listopadu (ČTK) - Připravovaný prodej poslední funkční části zkrachovalého prostějovského Oděvního podniku (OP) - výroby na míru zřejmě začne tento týden. Dvoukolové výběrové řízení by mělo skončit na konci ledna, řekl dnes ČTK zvláštní insolvenční správce pro zpeněžování majetku OP Jiří Kocvrlich. Podle jeho hrubých odhadů by výnos z prodeje měl přesáhnout 100 milionů korun. Z informací v insolvenčním rejstříku vyplývá, že pohledávky vůči OP nárokuje 555 věřitelů. Celkem žádají 2,15 miliardy korun.

Předmětem výběrového řízení, které by se mělo rozběhnout tento týden, je kromě měřenek i prodej bývalých poboček OP v Jeseníku a Konici a strojů a zařízení jesenické provozovny. "Zájemci si budou moci vybrat formou jídelního lístku, co chtějí koupit, přičemž areály v Konici a Jeseníku a stroje z Jeseníku si koupit mohou. Ostatní, tedy měřenky a s nimi související věci včetně závazků z hlediska pracovně právních smluv, si koupit musí," uvedl Kocvrlich.

Případný majitel výroby na míru se bude moci podle něj rozhodnout, zda měřenky zachová ve stávajících prostorách hlavního bývalého výrobního závodu OP v Prostějově, za které by platil nájem. Dalšími variantami jsou přesun měřenek do vlastních prostor či do provozoven v Konici nebo Jeseníku, které by si nový vlastník měřenek koupil.

Způsob prodeje zvláštnímu insolvenční správci povolil podle informací deníku E15 soudce brněnského krajského soudu Jan Kozák, který má kauzu na starosti a v současné v době nekompletního věřitelského výboru OP vykonává jeho pravomoci.

Oděvní podnik je od května v konkurzu. Firma už koncem srpna ukončila sériovou výrobu. Na začátku září podnik zaměstnával 490 lidí. V dobách, kdy OP provozoval své pobočné závody, pro něj pracovalo až 10.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK