VW očekává, že prodá za celý rok poprvé přes sedm milionů aut

23.11.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamburk 23. listopadu (ČTK) - Německý koncern Volkswagen předpokládá, že letos za celý rok poprvé prodá přes sedm milionů vozů. Uvedl to dnes generální ředitel podniku Martin Winterkorn. Součástí koncernu je i mladoboleslavská Škoda Auto.

Koncern podle Winterkorna těžil z růstu na nejvýznamnějších trzích s automobily. Podnik má mimo jiné v plánu připravit během několika let japonskou Toyotu o světové prvenství v prodeji aut.

"Tento nový rekord v dodávkách na trh je důležitým milníkem v realizaci naší Strategie 2018," citovala Winterkorna agentura Reuters. Skupina má v plánu do roku 2018 prodávat ročně přes deset milionů aut a stát se největším výrobcem automobilů na světě.

Volkswagen je nyní největší automobilkou v Evropě. Koncern v říjnu meziročně zvýšil prodej o téměř deset procent na rekordních 612.000 vozů. Od začátku roku prodej dosáhl rekordních 5,98 milionu vozů, což znamená meziroční nárůst o více než 12 procent. Škoda Auto v říjnu meziročně zvýšila prodej o více než pět procent na 69.200 vozů.

Čistý zisk společnosti Volkswagen se za první tři čtvrtletí letošního roku více než zešestinásobil na zhruba čtyři miliardy eur (téměř 99 miliard Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK